Internet-ul, o lume virtuala uriasa, creata de om, adaposteste sub gigantul acoperis al lui probabil cvadrilioane de date de orice fel, printre care muzica, imagini sau materiale video.

In acest articol mi-am propus sa scriu un sfat de care trebuie, neaparat sa tineti cont in descarcarea melodiilor de pe internet. Multi se plang ca diversele melodii pe care le-au descarcat au o calitate slaba a sunetului. Adica se aud prost, intr-un limbaj mai uzual.

Iata ce trebuie sa stiti:

Cu cat melodia are dimensiuni ale fisierului mai mari, cu atat si calitatea sunetului este mai ridicata. Sa va dau un mic exemplu:

O melodie cu dimensiunea de 4.72 de MB are o calitate audio de 160 kbps, care este un nivel mediu. In timp ce o melodie de 8.71 de MB are un bit rate de 320 kbps, adica cel mai inalt nivel audio.

Ca si in cazul videoclipurilor de pe YouTube, de exemplu, o calitate de 240p este una foarte slaba, in timp ce una de 720p sau 1080p reda videoclipul la o calitate HD.

Daca nu stiti ce reprezinta un bit rate, ei bine, rata de biti reprezinta numarul de biti ce sunt transportati sau prelucrati intr-o unitate de timp.
In cazul fisierelor audio, calitatea audio creste pe masura ce bit rate-ul urca la un anumit nivel. Iata o exemplificare:

  • 32 kbit/s – este in general acceptabil doar pentru vorbire
  • 96 kbit/s – este in general folosit pentru vorbire sau calitatea slaba a streaming-urilor
  • 128 sau 160 kbit/s – sunt o calitate medie
  • 192 kbit/s – un bit rate de inalta calitate utilizat in mod obisnuit
  • 320 kbit/s – cel mai inalt nivel a calitatii audio suportat de fisierele audio MP3 standard.

Asadar, ce va sfatuiesc este sa descarcati melodii la o dimensiune mare a fisierului, pentru ca asta inseamna ca si calitatea audio este una inalta, asta daca vreti sa ascultati ceva la o calitate foarte buna.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s