Daca aveti un blog, probabil sunteti interesati de cine va tranziteaza pagina sau pur si simplu, vreti sa stiti cat de multi vizitatori sunt online intr-un moment anume. Pentru a face acest lucru, si anume sa adaugati un widget cu vizitatorii online, trebuie sa luati widget-ul de undeva, adica de pe un site.

Site-ul se numeste whos.amung.us si este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de acest gen din intreaga lume a internetului. De asemenea, widget-urile lor sunt utilizate la nivel mondial si sunt destul de des intalnite pe bloguri.

As vrea sa mentionez faptul ca monitorizarea vizitatorilor se face in timp real si ca, odata adaugat la blogul vostru, salveaza date cu privire la vizitatori, ca locatia acestora, cu ce dispozitive au accesat blogul vostru si cati au fost la un anumit interval de timp. Aceasta functie, din urma, o puteti accesa facand click pe widget-ul deja adaugat de pe blogul vostru.

Accesati whos.amung.us, mergeti la pagina „widgets”, apoi va selectati stilul preferat al widget-ului si copiati codul. Dupa, pentru a-l adauga blogului vostru pe Blogger, trebuie sa intrati in setarile pentru sablon, apoi sa faceti click pe „Editati HTML”.

O sa vi se deschida blogul vostru afisat sub forma de HTML. Derulati pana jos de tot si lipiti codul copiat inainte de inchiderea comenzii „</body>”. Pur si simplu faceti click inaintea lui si apasati tasta ENTER pentru a face putin loc, apoi il lipiti acolo.

Tot ce va mai ramane de facut este sa faceti click pe butonul portocaliu „Salvati sablonul”.

As vrea sa fac o mica observatie: acest widget functioneaza pe toate marile platformele de blogging existente, ca Blogger, WordPress, Tumblr si Wibiya. Daca intampinati probleme la instalare puteti accesa pagina de ajutor a dezvoltatorului acestui widget.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s