Daca doriti sa vedeti ce au cautat membrii familiei sau prietenii pe Google in lipsa voastra la calculatorul vostru personal, asta pe langa pagina cu istoricul de navigare pe care vi-l ofera browser-ul, puteti vizualiza aceste date intr-un mod foarte intuitiv, asa cum, de altfel, ne-a obisnuit Google cu aceste pagini curate si usor de folosit.

Serviciul pe care ni-l ofera Google si cu ajutorul caruia putem vizualiza istoricul cautarilor pe motorul de cautare Google, se numeste pur si simplu Istoric. Este practic o functie a motorului de cautare.

Ei bine, cu aceasta functie puteti vizualiza in cel mai simplu mod posibil, istoricul tuturor cautarilor in mod cronologic pe toate motoarele de cautare ale Google, ca Google imagini, videoclipuri, web si chiar si ce ati cautat pe motorul de cautare de pe Google harti. Mai sunt si altele, insa acestea sunt, in principal, cele mai uzuale. Si de asemenea, pe langa toate acestea, aveti si cateva informatii clasificate sub forma de grafic, ca activitatea pe ora, activitatea zilnica de cautare sau activitatea vizualizata sub forma de calendar.

Trebuie sa spun faptul ca aceasta functie este una confidentiala, adica numai voi, cu contul vostru de Google, puteti vizualiza aceste date.

Pentru a accesa aceasta functie si a beneficia totodata de acest beneficiu de la Google, trebuie sa intrati in setarile contului vostru, facand click pe mail-ul vostru din partea dreapta sus a paginii de start Google, si sa selectati „Contul meu”. Din partea de jos faceti click pe „Activitatea mea”.

Ma rog, aceasta functie in sine a fost proiectata tot pentru a usura lucrul la calculator a utilizatorilor pe pagina Google, adica sa ofere sugestii mai bune, rezultate mai rapide dar si alte caracteristici utile ale produselor Google, pe baza cautarilor efectuate. Practic Google salveaza cautarile pentru a va oferi in schimbul acestora, anumite beneficii.

De asemenea, pe langa aceasta functie, Google ne mai ofera si altele, tot ce tin de istoric, care de baza sunt dezactivate, insa le puteti activa daca doriti acest lucru. Functii cu ajutorul carora puteti vizualiza cautarile efectuate pe YouTube, videoclipurile vizionate pe YouTube sau locul in care ati fost, functie care permite Google sa salveze locatia voastra pentru a va oferi beneficii precum cautari imbunatatite pe harta si informatii personalizate despre traseu.

Acestea fiind scrise, sper ca aceasta functie sa va fie utila intr-o oarecare masura.

4 gânduri despre „Vezi istoricul tuturor cautarilor pe Google

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.