De cate ori vi sa intamplat sa va placa un font folosit de un website, sa vreti sa-l descarcati pentru a-l folosi in scopuri proprii, dar sa nu stiti cum se numeste? Extensia urmatoare este una salvatoare.

WhatFont este o extensie pentru browser-ul Google Chrome care permite utilizatorilor sa identifice foarte usor, practic printr-un singur click, ce fonturi folosesc website-urile. Nu trebuie sa accesati nici o pagina web pentru a face acest lucru posibil, ci doar sa faceti click pe extensie pentru a o activa, atunci cand sunteti pe un site a caror fonturi va plac si vreti sa le folositi in proiectele voastre.

Odata ce ati facut click pe iconita extensiei, aceasta se va activa si ve-ti fi capabili sa identificati fonturile mentinand cursorul mouse-ului deasupra textului.

Facand click pe font, adica pe text, extensia o sa va afiseze un mic pop-up in care ve-ti putea gasi cateva informatii despre fontul folosit de website, ca familia fontului, dimensiunea sau, ma rog, culoarea fontului, in caz ca va intereseaza.

De aici trebuie sa va descurcati singuri pentru ca extensia nu va ofera mereu link-uri de descarcare sau de cumparare a fontului, ci doar la unele fonturi care se afla in baza de date a serviciului folosit de website pentru servirea fonturilor, ca Typekit si Google Font API.

Pentru a dezactiva extensia, faceti click pe „Exit WhatFont” din partea dreapta sus, ca sa aveti acces din nou la link-urile website-ului.

Extensia o puteti instala facand click pe link-ul cu numele ei de la inceputul articolului. Inainte de a incheia, vreau sa mentionez faptul ca trebuie sa reimprospatati taburile cu paginile web deschise, adica taburile curente, dupa ce ati instalat extensia, pentru a putea functiona.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s