Limba engleza este o limba usoara, atat din punct de vedere ortografic, cat si din punct de vedere ortoepic. Este considerata una dintre cele mai usoare limbi ale lumii, asadar n-ar trebui sa intampinam mari dificultati in invatarea limbii engleze, asa cum putem intampina, de altfel, in invatarea limbii germane sau limbilor asiatice. Iar avantajul major, pe langa faptul ca este o limba de circulatie internationala, este faptul ca, insusi calculatorul pe care-l folositi este in limba engleza. Este imposibil sa nu prindeti macar cateva cuvinte. Iar in afara de asta, si posturile de televiziune au adoptat cuvinte englezesti pe care e imposibil sa nu le fi auzit macar o data, cuvinte ca „shopping”, „discount” si chiar „show”.

Trecand peste aceasta introducere, in acest articol o sa va prezint un website foarte util pentru cei care vor sa-si perfectioneze nivelul de pronuntie al limbii engleze.

Website-ul cu ajutorul caruia va puteti imbunatati pronuntia in limba engleza, se numeste Howjsay. Are o interfata simpla, chiar foarte simpla pot spune, in care nu aveti cum sa va pierdeti. Nu o sa va apara o lista intreaga de cuvinte pentru a le asculta pronuntia, asa cum probabil v-ati imaginat. Are o interfata curata.

Odata ce ati accesat site-ul, pe mijlocul ecranului o sa aveti o casuta de cautare cu ajutorul careia puteti cauta pronuntia unui cuvant. Pur si simplu scrieti cuvantul si faceti click pe „Submit”.

Imediat o sa va gaseasca cuvantul cautat. Pentru a-i putea asculta pronuntia mentineti cursorul pe cuvant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s