Este o caracteristica pe care doar browser-ul Opera o are. In primul rand, as vrea sa spun cateva cuvinte despre evolutia browser-ului Opera:

In urma cu ceva timp, dezvoltatorii Opera au decis sa schimbe motorul lor propriu de browsing si l-au adoptat pe cel Google. Odata cu aceste restructurari ale browser-ului, Opera a suferit mai multe schimbari, insa cele mai importante care ii afecteaza in mod direct pe utilizatori, sunt schimbari ce tin de interfata si functionalitati. Nu mai puteti customiza voi cum vreti butoanele din interfata browser-ului, un lucru care se putea in trecut. Asta ca un exemplu.

Ulterior acestor schimbari, dezvoltatorii norvegieni au atras un val de critici din partea utilizatorilor, care foloseau browser-ul Opera tocmai pentru interfata customizabila si anumite functionalitati pe care le gaseau doar la acest browser. In schimb au adaugat altele, ca „Stash” sau „Discover”. Practic, Opera s-a transformat in Chrome. Si am si dovezi! Pagina cu setari este la fel ca pagina browser-ului Google Chrome.

Dar sa revenim la subiectul de baza a-l articolului, pentru ca am inceput sa deviez putin, in aceasta scurta istorioara.

Speed Dial-ul se gaseste doar la Opera si este o functionalitate care ne permite sa salvam site-urile favorite pe care intram zilnic. Functia intra in actiune atunci cand deschidem un nou tab.

Pe langa site-urile pe care le salvati voi acolo, mai exista si extensii care va pot facilita utilizarea browser-ului. Iata ce trebuie sa faceti pentru a instala extensiile pentru Speed Dial in browser-ul vostru:

Trebuie sa intrati prima data pe site-ul oficial al browser-ului, la sectiunea dedicata extensiilor si temelor, numita „Add-ons„. Dupa, va trebui sa selectati sa va afiseze toate extensiile, facand click pe „View all„. Ulterior, faceti click pe „Speed Dial” si o sa vi se afiseze toate extensiile care pot fi instalate in pagina Speed Dial.

Aveti puse la dispozitie extensii de genul „Speed Dial for Facebook„, „Speed Dial for YouTube” sau „Speed Dial for Gmail„. Toate aceste extensii, dar si altele, sunt gratuite, in primul rand si se actualizeaza automat, in timp real, pe pagina cu Speed Dial-ul.

Pentru a le instala, faceti click pe una dintre extensiile de care aveti nevoie si apoi faceti click pe „Add to Opera„.

Dupa instalare, extensia va va cere anumite privilegii. pentru a putea avea acces la datele pe care vi le pune la dispozitie aceasta, si implicit, sa va poata afisa acele date. Ca de exemplu, notificarile pe Facebook. Sau ultimele videoclipuri incarcate de utilizatorii la care v-ati abonat pe YouTube.

Daca doriti sa stergeti o astfel de extensie, eliminarea se face exact ca si la celelalte extensii pentru browser (cele care apar in partea dreapta sus).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s