In ultimul timp, dezvoltatorii celui mai folosit browser de pe glob, Google Chrome, au dezvoltat noile aplicatii pentru desktop. De ce se numesc asa? Pentru ca, spre deosebire de celelalte, acestea pot rula cu browser-ul Chrome inchis, direct pe calculatorul nostru. Atat aplicatiile normale cat si cele pentru desktop sunt gazduite intr-un singur loc, de aceeasi aplicatie, numita „Chrome App Launcher”.

Am incercat in acest top sa adun de pe Chrome Web Store, cele mai folositoare aplicatii pentru desktop. M-am teleportat in mintea fiecarui utilizator si am gandit acest top in functie de nevoile fiecaruia. Iata topul:

  1.  Text – este o aplicatie foarte folositoare pentru cei care lucreaza cu continut HTML. Multi dintre acestia, erau nevoiti sa descarce alte softuri in defavoarea aplicatiei de baza din Windows, Notepad, datorita faptului ca acest continut HTML se vedea foarte prost. Nu prea intelegeai nimic din el. Il afisa intr-un mod in care iti era greu sa lucrezi cu astfel de coduri. Aceasta aplicatie Chrome pentru desktop, le usureaza munca acestor oameni, datorita faptului ca interogarile HTML (de genul <title>continut</title>) se delimiteaza de ce contin ele in interiorul lor prin niste culori. Astfel iti dai seama foarte usor de unde porneste interogarea si unde se termina.
  2. Pixlr Touch Up – in caz ca aveti nevoie de o aplicatie de retusare foto, aceasta este! Puteti sa incarcati o fotografie din calculatorul vostru sau din contul de Google Drive, pentru a o retusa si a-i adauga cateva efecte,
  3. Awesome Screenshot App – este aplicatia offline a extensiei Awesome Screenshot, ceea ce inseamna ca poate fi rulata si fara conexiune la internet. Daca ati avut nevoie vreodata sa evidentiati ceva intr-o fotografie sau un screenshot, puteti folosi aceasta aplicatie.
  4. Timer – este un cronometru minimalist, pentru cei care au nevoie.
  5. TekPassword – toata lumea stie ca o parola puternica este greu de spart sau de ghicit de altcineva. Aceasta aplicatie este un generator de parole puternice, parole ce contin cifre, simboluri, litere mari si mici, toate amestecate, transformate intr-o parola puternica.
  6. Edge: The Web Ruler – este o aplicatie cu ajutorul careia puteti masura usor imagini, fereastre sau orice altceva mai aveti nevoie sa masurati. Puteti sa masurati in pixeli (px), centimetri (cm) si inci (in).
  7. Type Fu – este o aplicatie care va invata sa scrieti repede la tastatura. Poate fi utila pentru unii dintre voi.
  8. 2048 – este un joc de tip puzzle, care sperie plictiseala. Pe deasupra mai creaza si dependenta!
  9. Image Tool – o aplicatie cu cateva unelte simple pentru imagini. Puteti lua codul hexazecimal (hex) al culorilor, puteti masura obiectele din fotografie si puteti, de asemenea, mari imaginea pentru a vedea detaliile.
  10. Color Picker and Converter – este o aplicatie cu ajutorul careia puteti lua codul hex al culorilor, puteti combina culorile pentru a crea alte nuante si apoi, de asemenea, sa luati codul hex al nuantei respective pentru a o folosi in alte scopuri.

Aceste aplicatii sunt offline, ceea ce inseamna ca pot rula si fara conexiune la internet.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s