Sunt multi carora le plac operele de arta, dar cum pana acum nu au existat astfel de proiecte indraznete, acesti multi oameni trebuiau sa se duca fizic la muzee pentru a admira marile comori culturale.

Bine, bine, stiu. Nu se poate compara modul in care vizitezi muzeele. Pentru ca una este sa fii acolo fizic, in incaperile acelea mari, si alta este sa stai acasa in fata monitorului si sa te uiti la operele de arta din muzeu expuse online. Pe de-o parte, si acest proiect indraznet, pus la cale, de cine credeti? de Google (da, din partea lor nu ne mai impresioneaza nimic), are anumite avantaje. In primul rand ca poate nu aveti banii necesari pentru a pleca in alta tara pentru a vizita muzeele (bine inteles ma refer strict in acest caz, ca cine pleaca in alta tara doar sa viziteze un muzeu?!), pentru cei care nu tin neaparat la a fi fizic in acel loc, vor sa stea comod pe canapea cu laptop-ul in brate, proiectul asta este o alternativa buna pentru ei. Si lista poate continua, pot fi 100 de motive diferite.

Google a incheiat un parteneriat cu sute de muzee, institutii culturale si arhive pentru a gazdui online comorile culturale ale lumii. Nu conteaza: muzee mici, muzee mari, clasice sau moderne, celebre in intreaga lume sau intr-o singura comunitate, aceste muzee provin din peste 40 de tari din intreaga lume, iar acestea au contribuit cu peste 40.000 de imagini la inalta rezolutie ale unor lucrari precum picturi in ulei sau sculptura si articole de mobilier.
Unele tablouri sunt disponibile in format „gigapixeli”, permitandu-va sa mariti la nivel de tuse de pensula pentru a examina detalii incredibile. Facand aluzie la ultima parte a paragrafului de mai sus.

Asta nu este nici pe departe tot ce poate Google sa faca! Si sa ne ofere. Nici pasionatii pentru Street Art nu au fost uitati! Acestia pot admira lucrari adunate din diferite colturi ale lumii, din Japonia pana in Italia, si nu numai.

Proiectul nu merge doar pe principiul privirii operelor de arta, mai are si informatii, dar si opere, despre momentele istorice care au marcat lumea; acesta numindu-se „Historic Moments”. Si de parca nu ar fi fost de ajuns, mai are inca un beneficiu, sa zic asa, pentru iubitorii de arta si totodata de istorie. Se numeste „World Wonders” si foloseste tehnologia Street View de la Google, pentru a ne aduce tuturor in fata ochilor locurile din patrimoniul mondial si nu numai! Putem admira de la regiunile arheologice din Pompei, pana la memorialul placii din Hiroshima.
Principalul obiectiv al acestui proiect din interiorul „proiectului mama”, este sa aduca la viata minunile din epoca moderna si antica.

In concluzie aceste proiecte create de gigantul Google, sunt raiul pe Pamant pentru iubitorii de arta si istorie.

Google Art Project, dar si celelalte proiecte remarcabile le puteti gasi pe pagina Cultural Institute (powered by Google).

Anunțuri

Un gând despre „Proiectele Institutului Cultural Google – Un paradis pentru pasionatii de opere de arta si istorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s