Panoramio este un serviciu creat de Google, unde puteti distribui imagini din locurile in care ati fost, cu peisaje, cladiri si orice vi s-ar parea voua interesant. Este un serviciu mai putin cunoscut pentru unii oameni din Romania, datorita faptului ca nu are o versiune in limba romana. Prin urmare, nu apare pe pagina Google Romania. Dar din cate observ, fotografii romani sunt deja familiarizati, si mi-am dat seama datorita imaginilor care afunda Romania pe harta. Sunt atat de multe, incat nici nu se mai delimiteaza granitele Romaniei.

Un mare avantaj pe care il are acest site, este ca are incorporata o harta in care imaginile fotografilor se gasesc in functie de locatie. Mai precis dupa coordonatele geografice. Deci, unde au facut ei fotografiile, acolo apar pe harta.

Pe langa toate acestea, este practic, si o retea sociala pentru fotografi. Pe pagina fiecarei fotografii se gaseste o sectiune de comentarii, unde utilizatorii inregistrati cu contul de Google pot comenta.

Este ca un Flickr, dar nu atat de permisiv. Pe Panoramio, nu puteti incarca selfie-uri. Dupa cum am scris si la inceputul articolului, aveti voie sa incarcati doar imagini cu peisaje, lacuri, cladiri, monumente istorice, etc. Atentie, insa! Trebuie sa detineti drepturi de autor pentru imaginile pe care le incarcati. Nu puteti descarca o imagine de pe internet si apoi s-o incarcati pe Panoramio. Si in plus, de ce ati face-o?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s