Cand sunteti pe pagina principala a Wikipedia, alegeti „Creare carte„, functie aflata in sectiunea Tiparire/Exportare, din panoul din stanga paginii. Odata ce faceti click pe aceasta functie, o sa va arunce pe o pagina de unde va trebui sa confirmati faptul ca doriti sa activati creatorul de carti. Faceti click, bineinteles, pe butonul verde „Porneste creatorul de carti„.

Dupa ce ati facut acesti mici pasi, tot ce va mai ramane de facut este sa cautati articolele de pe Wikipedia, din care doriti sa faceti o carte. Logic, trebuie sa aveti un subiect pe baza caruia sa alegeti articolele.

Acum, cand „creatorul de carti” este activat, pe fiecare pagina cu articol pe care navigati o sa vi se afiseze in partea de sus a paginii, deasupra titlului optiunea de unde puteti adauga articolele in cartea pe care o creati si de asemenea, optiunea de unde puteti organiza articolele de unde puteti pune un titlu si un subtitlu cartii voastre, de unde puteti selecta formatul in care sa descarcati cartea, si chiar optiunea de unde puteti obtine cartea voastra in format fizic, tiparita. Toate acestea adapostite sub un singur nume „Arata cartea” (vezi imaginea de mai jos)

Trebuie sa mentionez faptul ca aceasta functie de la Wikipedia este gratuita. Daca doriti sa tipariti cartea cu ajutorul partenerului lor, PediaPress, asta este contracost. Gratuit este sa descarcati in calculator cartea pe care ati facut-o intr-unul din formatele pe care la doriti.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.