Toata lumea stie ca o parola puternica ofera o securitate mult mai buna, si este mai grea de spart de catre hackeri.

Exista o functie pe care o puteti activa in Google Chrome, care va permite sa va alegeti o parola puternica generata automat de browser.

Inainte de toate vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca aceasta functie este o functie experimentala, ca atare de-a lungul timpului poate suferi modificari sau poate fi, de asemenea, dezactivata de catre dezvoltatori.

Iata ce trebuie sa faceti pentru a activa functia:

In omnibox scrieti „about:flags„, si folosind combinatia de taste CTRL + F (find), cautati dupa aceste cuvinte: „Enable password generation„. Faceti click pe „Enabled„, iar dupa va trebui sa dati un restart browser-ului.

Dupa ce reporneste browser-ul, de fiecare data cand intrati pe o pagina de inregistrare pe un site, browser-ul o sa detecteze acest lucru, iar cand faceti click pe caseta in care trebuie sa introduceti parola, o sa se activeze functia care va va oferi o parola. Daca nu va place parola pe care v-a generat-o, faceti click in afara casetei, si apoi dati din nou click in interiorul ei. De fiecare data cand faceti acest lucru, o sa vi se genereze o alta parola.

Testand putin aceasta functie, am observat ca nu functioneaza pe toate site-urile. Da, stiu. Intra putin in contradictie cu ce am scris mai sus. Insa, in cea mai mare parte functioneaza fara probleme.

Daca v-ati descurajat si credeti ca uitati parola, nu va faceti griji! Browser-ul o sa adauge automat parola in lista cu parole salvate.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s