Daca ati avut nevoie sa copiati un anumit text de undeva, si nu aveati dispozitia necesara pentru a-l copia manual, exista un serviciu online pe care e posibil sa nu-l stiti. Un serviciu care va poate ajuta foarte mult. Dar asta in anumite conditii. Imaginea trebuie sa fie clara, iar textul sa fie lizibil. Cat se poate de lizibil. Pentru ca tehnologia folosita de acest serviciu, se bazeaza pe Optical Character Recognition (de aici si abrevierea OCR).

Dupa cum spuneam, acest serviciu se bazeaza pe tehnologia OCR, o tehnologie ce va permite sa transformati textul dintr-o imagine sau un document PDF, intr-unul editabil.

Serviciul despre care tot bolborosesc eu aici, se numeste Free Online OCR. Este ca un fel de scanner.

Ce trebuie sa faceti? Simplu! Selectati un fisier PDF sau o imagine (JPG, BMP, TIFF sau GIF), care nu depasesc dimensiunea de 5 mb, selectati limba in care este textul, si in ultima instanta, selectati si formatul in care vreti sa fie salvat textul din fisierul PDF sau imagine. Aici aveti trei optiuni. Il puteti salva cu extensia .docx (Microsoft Word), .xlsx (Microsoft Excel) sau un simplu fisier text, cu extensia .txt.

Mai sunt o groaza de alte site-uri care fac acelasi lucru pe internet, dar aceasta a fost cel pe care l-am folosit eu cel mai mult atunci cand am avut nevoie. Si am fost multumit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s