Sunt sigur ca nu sunt singurul caruia i s-a intamplat sa inchida un tab din greseala, nu? Am gasit o solutie pentru a evita acest lucru. Ce trebuie sa faceti pentru ca X-urile taburilor sa nu mai fie afisate?

Cand sunteti in browser-ul Mozilla Firefox, scrieti in bara de adrese (Awesome bar), „about:config” . Veti fi intampinati de un mesaj de avertizare, nu-i nimic, faceti click pe „I’ll be careful, I promise!” (O sa am grija, iti promit!). O sa ajungeti pe o pagina cu o groaza de optiuni de configurare a browser-ului Mozilla Firefox.

In partea de sus a paginii aveti o casuta de cautare. In ea scrieti urmatoarea comanda „browser.tabs.closeButtons„. O sa o gaseasca imediat, chiar daca nu ati apasat enter. Ar trebui sa aveti doua comenzi afisate. Prima este cea care ne intereseaza pe noi.

Bun. Ce trebuie sa faceti mai departe? Faceti dublu click (sau click dreapta si apoi alegeti „Modify” (modifica)) pe numarul 1 pentru a putea modifica valoarea setata acolo prestabilit.

In acest moment trebuie sa va aduc la cunostinta ce valori trebuie sa scrieti acolo pentru a dezactiva afisarea X-urilor pentru taburi. O sa fie o lista intreaga:

0 – afiseaza butonul de inchidere doar cand tabul este activ
1 – afiseaza butoanele de inchidere pentru toate taburile (aceasta optiune este prestabilita)
2 – nu afiseaza nici un buton de inchidere (va trebui sa faceti click dreapta si sa alegeti de acolo optiuni de inchidere pentru tab)
3 – afiseaza un singur buton de inchidere la sfarsitul benzii de taburi (langa butoanele pentru inchiderea ferestrei, minimizarea si maximizarea (restore down) ale windows-ului)

Dupa cum vedeti, fiecare numar, fiecare valoare, face ceva. Setati una dintre aceste valori dupa preferintele voastre. Bine, in afara de 1, pentru ca este valoarea prestabilita.

Setarea acestor valori nu necesita nici macar o repornire a browser-ului Mozilla Firefox. Deci cum ati facut setarea, puteti naviga imediat pe internet.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s